Home | Alle gedichten | Zoeken | Insturen | Auteurs | Chatten | Favoriet


Het gedicht 'Ware liefde bestaat niet!!' valt onder de categorie Liefde.
Het is geschreven door Yunus op 27 maart 2005

Ware liefde bestaat niet!!

Oké ik ga even het een en ander uitleggen, ook al zullen er veel dromen stukgaan na wat ik nu ga zeggen.
Dat spijt me, vind ik zielig en sorry daarvoor, maar maak je niet druk mensen het leven gaat gewoon door.
Alleen weet je nu waar je aan toe bent, want ik ben degene, met vast veel andere die de waarheid wel kent.

Het gaat over ware liefde mensen, ik weet dat er heel veel lui daar over dromen, denken te hebben, of het iedere dag wensen.
Maar ware liefde bestaat niet, het is alleen iets wat iedereen graag wil en denkt dat die het ziet.
Het is een fabeltje, onzin, oftewel flauwekul, dat zijn sprookjes en bedacht zodat ik met die gedachten een soort leegte op vul.
Maar denk nou is even nuchter na mensen, stel voor jezelf nou is even de grenzen, tussen de realiteit en je wensen, kijk uit je eigen ogen en niet door die roze gekleurde lenzen.

Ieder mens heeft iets aparts en is bijzonder, maar niemand is de ware of een wereldwonder.
Ieder mens kan blij zijn met de geliefde die die heeft, maar er is altijd een ding wat die niet heeft en waar je wel naar streeft.
Wat je in een ander wel ontdekt en ziet, maar jouw geliefde heeft dat gewoon niet.
En altijd als het over is heb je liefdesverdriet en denkt zo een als deze bestaat er niet.
Maar iedereen vind dan weer een ander, maakt niet uit of het uit je eigen land is of een buitenlander.

En dan denk je jeetje wat is het toch fijn, deze doet mij geen pijn, kon het altijd maar zo zijn.
Altijd mis je iets in je nieuwe liefde wat je ex wel had, maar dat is toch logisch er zijn leuke mensen zat.
Iedereen met een ander plus of minpunt, waar je wel of niet je verhaal aan kwijt kunt, die voor zekerheid gaat of wel houd van een stunt, die een professor is of zo dom als een rund.

Ik dacht ook vaak dat het de ware was, maar open je ogen en maak even plaats op de pas, tuurlijk kan je gek op iemand zijn en zeggen dat je de liefde in de ogen las, tuurlijk voel je je bij een ander goed en zit je lekker in je sas, maar als je het zeker wilt weten moet je met iedereen gaan op deze planeet van elk soort en ieder ras.

Zo dat was mijn verhaal gebaseerd op feiten, liefdes verdriet zal altijd slijten.
En altijd kom je weer een ander tegen, die voor jou komt als een zegen.
Dat komt omdat iedereen apart en uniek is, dus dat was mijn ‘de ware dromers’dis.


Yunus


De volgende reacties zijn op dit gedicht binnen gekomen.


door: Jouw mannetje op 11 april 2005 om 10:37
Beste Saartje, bedankt voor je reactie. Dit heeft niet echt met zwart/wit maken denken te maken, ik heb een mening en ik zie het zo en zolang een ander niet met argumenten komt dat het wel bestaat blijf ik bij mijn mening. Zals ik al zei, je kan je heel goed voelen bij iemand maar waarom is dat ware liefde?? Er zijn meerdere waar je je heel goed bij kan voelen. En wat je zegt over wat ik met die dromen van andere doe.....ja je mag volgens mij zeggen hoe je over dingen denkt en hoe je dat ziet toch?! En wat als hun denken dat ware liefde bestaat, dat ze die hebben en dat over gaat, dan zullen ze misschien juist mijn verhaal willen geloven. Want als er 1 ware is en die raak je kwijt, dan wil dat dus zeggen dat je het nooit meer zo fijn met iemand zal hebben, nou dat is dan zeker een leuke gedachten?! Maar wie weet kan je me overtuigen en dan wil ik wel van jou horen hoe jij die dingen ziet en niet gebasseerd op verhalen en dromen, maar net zoals ik moet je dan komen met argumenten, ik ben benieuwd. Groetjes: Yunus.

door: saartje op 9 april 2005 om 22:28
ergens heb je gelijk maar ergens ook ni!! voor iemand die de ware liefde nog niet gevonden heeft en er maar blijft op wachten bestaat deze inderdaad niet! maar voor iemand die ze wel gevonden heeft (of dat denkt) bestaat de ware liefde wel!!! denk daar maar eens goed over na en dan zul je zien dat er niet echt een 'waarheid' is! in deze samenleving mag je niet zawtr-wit denken, het is niet (altijd) het een of het anders! soms (eigenlijk meestal) moet je grijs denken, dus het kan een beetje van alle 2 zijn als je snapt wat ik bedoel! amuseerd u nog en ik hoop dat je er eens zult over nadenke ook wat je nu met sommige jonge meisjes en jongens hun dromen hebt gedaan!! groetjes, saartje (als je nog een tegenwoord hebt mag je me dat gerust mailen hoor. ik heb geen schrik van je(niet aanvallend bedoeld))

door: Charissa op 2 april 2005 om 20:49
Bestaat niet???????? Jij hebt lef om dit te zeggen en nog wel op internet te zetten, let jij maar op hoe jouw mening gaat veranderen. Jij hebt gewoon de ware niet gehad, want je ging met een koe!!!

door: Rachel op 2 april 2005 om 13:12
Yun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ware liefde bestaat wel, wat zeg je nou man????!!!!! Al die tijd dat ik op jou heb gewacht en nu zijn we samen, als dat geen ware liefde is........ Ik zorg er wel voor dat je er in gaat geloven hoor!!!!<- Vorige pagina | Plaats reactie

© LeukeGedichten.nl                                                                 Disclaimer | FAQ | Contact